Woonlastenonderzoek Oldambt

}
Terug naar Nieuws

In Oldambt wordt in samenwerking met huurdersorganisaties en corporaties Acantus en Groninger Huis een woonlastenonderzoek gedaan. Het woonlastenonderzoek kijkt naar de betaalbaarheid van het wonen onder huurders.

In Oldambt wordt in samenwerking met huurdersorganisaties en corporaties Acantus en Groninger Huis een woonlastenonderzoek gedaan. Het woonlastenonderzoek kijkt naar de betaalbaarheid van het wonen onder huurders.

Onderzoeksbureau KAW voert het onderzoek uit. Het onderzoek vindt plaats in de regio Oost Groningen. Huurders ontvangen deze week een brief met uitleg over dit onderzoek. Het onderzoek is echter enkel online in te vullen en toegankelijk met een persoonlijke inlogcode.

De HOO hoopt dat zoveel mogelijk mensen dit onderzoek willen invullen. Ook kunnen mensen aangeven of zij van mening zijn dat de gemeente nog een rol kan spelen in het woonlastenkostenplaatje.

Zo heeft de gemeente Oldambt eerder afspraken gemaakt met Menzis voor een zorgkostenpolis, genaamd Garant Verzorgd, maar misschien vindt u dat de gemeente andere maatregelen kan nemen, zoals het wederom invoeren van een vergoeding voor brillen of contactlenzen of voor een vergoeding voor tandartskosten.

Het onderzoek kan tot 7 oktober worden ingevuld en kan o.a. via de volgende link gevonden worden: https://www.kaw.nl/betaalbaarwonen. Mocht u geen internet hebben, dan hopen wij dat u hierbij hulp kan krijgen van vrienden, buren of familie. Als invuller van de enquête kunt u tevens kans maken op een iPad of een VVV bon. 

Wij hopen als HOO op veel respons en zullen de resultaten van het onderzoek meenemen in besprekingen met de corporaties en de gemeente.

 
 

Bekijk ook

Sociale huur in Oldambt dupe van regionale afspraken

De Huurders Organisatie Oldambt (HOO) maakt zich grote zorgen over de impact van het Regionale Prestatiekader RWLP 2018-2023, dat afgelopen 28 september werd ondertekend door o.a. de Gemeente Oldambt
 
Lees het hele bericht

Huurders Organisaties Oldambt in een nieuw jasje

Huurders Organisatie Winschoten heeft een naamsverandering ondergaan en heet nu Huurders Organisatie Oldambt (HOO). Tevens is in Finsterwolde de Stichting Huurders Belangen Finsterwolde (SHBF) opgericht, als opvolger van de Huurderscommissie te Finsterwolde.
 
Lees het hele bericht

Naamsverandering HOW

De HOW heeft een naamsverandering ondergaan en heet voortaan Huurders Organisatie Oldambt. In 2010 zijn de voormalige gemeenten Reiderland, Scheemda en Winschoten gefuseerd tot de gemeente Oldambt. Omdat het werkterrein van de voormalige Huurders Organisatie Winschoten binnen de gemeente Oldambt valt, leek het passend om onze naam ook hierop aan te passen. De naamswijziging is op 10 april 2018 t…
 
Lees het hele bericht